U U T I S E T

29.11.2008
Toinen turnaus pelattiin Oulunsalossa 29.11.2008.

Ensimmäisessä pelissä kohdatiin SSRA II, joka näytti hieman vajaamiehiseltä. Coreballo pelasi aktiivista peliä ja teki SSRA II:n pelistä vaikeaa kovalla karvauksella(ainakin oli omasta mielestä kovasti yritystä). Pelin edetessä vastustajan vajaamiehisyys tuli esille ja tätä kautta pakkeihin päästiin ja haluttiin laittaa painetta. Muutamia pallonriistoja päästiinkin tekemään. Vastustaja pyrki pelaamaan nopeilla avauksilla hyökkääjää/hyökkääjiä läpi. Yksi mies oli kokoajan hieman ylempänä ja jopa laiskasti puolustamassa. Tuomarit olivat tässä ottelussa hyvin pelissä sisällä ja peli pysyi siistinä ja kaikki tiesivät mitä kentällä sai ja pystyi tekemään sääntöjen rajoissa. Varsin hyvä peli myös tuomareilta. Mieheen sai juosta iholle ja olkapää-olkapää kontaktista ei tullut vapareita eikä rangaistuksia. Vastustaja myös pelasi rehellisesti ja pallontavoittelutilanteissa otettiin olkapää kontaktia, kuten pitääkin. Ottelu "ratkesi" melko hyvissä ajoin Coreballon saatua selvän johtoaseman. Lopputulos Coreballolle 7-2. Luultavasti seuraava peli tulee olemaan tasaisempi, jos vain SSRA II saa enememmän miehiä paikalle. Voitolla oli kuitenkin hyvä jatkaa seuraavaan peliin. Tällä kertaa ei ruokailua ehditty suorittamaan, vaan istuimme tunnin risti-istunnassa katsomossa, jotta saimme jalat maksimaaliseen jumitilaan.

Toinen peli oli edellisestä turnauksesta tuttua HaHe II:sta vastaan. Vastassa oli kuitenkin kuin eri joukkue. Yritystä oli enemmän, kuin edellisessä turnauksessa ja meillä oli onnistuttu istumaan jalat todellakin jumiin. Katsomossa oli myös meininki hyvä, kuten spektaakkelimaisissa V-divisioonan otteluissa kuuluukin. Hienosti tehty, ketkä siellä nyt meteliä pitivätkään. Itse ottelu oli tasainen puurtaminen ja molemmissa päädyissä maalivahdit olivat erinomaisia. Tuomarit, samat kuin ensimmäisessä pelissä, eivät tässä ottelussa onnistuneet yhtä hyvin. Vastustaja ei osannut tai halunnut pelata minkäänlaista kontaktipeliä, vaan usein kaksintaistelutilanteessa kääntyi selkä ja sitten mentiin nurin. Vaarallinen tyyli pelata, lajissa kuitenkin myös kontakti pitäisi sallia. Vastaavia tilanteita oli kummallakin joukkueella, mutta yhdestä salibandykenttien seriffi muistutti Coreballon konnaa 5min jäähyllä(joka kostauitui alle 10 sekunnin sisällä). Kevyen näköisesti ja ilman vauhtia lähti kyllä HaHe II:n kaveri laidan yli. Mielestäni tässä kohtaa tuomarit suosivat nuorempia ja kevyempiä kavereita, vaikkei se pelin lopputulokseen vaikuttanutkaan. Itse peli muistutti välillä kalpamiekkailua, kun tuomarit sallivat mailalla huitomisen, mutta kontakteista tuli heti vapari. Peli meni huitomiseksi ja hiippailuksi sen vuoksi. Peli päättyi lopulta 2-2, Coreballon kavennettua hieman ennen loppua.

Tällä kertaa maalia kohti saatiin laukauksia. Ensimmäisessä pelissä myös maaleja reilummin. Tietenkin tästä joku vielä vetäsee herneen tai koko palkon sieraimeen, mutta tälläinen juttu tupsahti tällä kertaa. Se on ihan päivästä kiinni, että miten sitä kirjoittaa. Pointti tulee ehkä selväksi, kunhan tuon yli kymmenen kertaa lukee. Tietenkin jos tuon joku voisi suomentaa, niin laitan sitten suomennoksen tänne sivuille.

9.11.2008
Coreballo aloitti kautensa Oulunsalossa 8.11.2008. Coreballo lähti kauden alkuun (uudella)pelisysteemillä ja viimekaudelta hyviksi havaituilta pelipaikoilta.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui HaHe II, joka vaikutti muuttuneen paljon viimekaudesta. Coreballon pelistä paistoi jännitys tai jokin, mutta peli oli melko karseaa. Kaksi ja puoli erää peli oli todella sekavaa. Viimeisen puoli erää Coreballo pystyi nauttimaan pelistä ja saavutetusta johtoasemasta. Maalilla Mika pelasi heti kauden ensimmäiseen peliin nollapelin. Kerran pallo kuitenkin livahti tolppaan asti ja vaikka se onkin ohi, niin katsoimme, että se oli liian lähellä ja Mika vaihdettiin maalista seuraavaan peliin. Hyvä suoritus Mikalta muuten ;). Coreballo otti avausottelusta mukavan 4-0 voiton ja seuraavaa peliä odotellessa porukka lähti käymään syömässä. Joukkueenjohto ei antanut mitään ohjeistusta ruokailuun, joten se jäi jokaisen omalle vastuulle.

Toiseen peliin saavuttiin hyvin syöneenä ja osa jopa nukkuneena. Peliin oli vaikea lähteä takki kiinni, oltiinhan edellisessä pelissä kuitenkin otettu 4-0 voitto ja melkein väärässä sarjassa jo pelattiin sen vuoksi. No OLK palautti meidät nopeasti maanpinnalle. Vastustaja pelasi hyvin ja tilaa ei ollut kentällä. Joukkueella oli liikettä ja kovuutta huomattavasti enemmän, kuin takki auki peliin lähtenyt osasi odottaa. Takki napitettiin kiinni ja yritettiin saada jalat liikkeelle. Peli oli tasainen ja tasoissa viimeisen erän loppuun saakka. Tällöin Coreballo otti aikalisän ja vaihtopenkillä juonittiin tai sitten otettiin vain happea. No kaikesta huolimatta ajassa 14:37 kolmatta erää Coreballo onnistui tekemään johtomaalin ja ottamaan vahvan kiinnityksen voittoon. Lopussa OLK koitti vielä kovasti päästä tasoihin, mutta Coreballon puolustus piti.

Maalinteko tuntui olevan vaikeaa, paikkoihin päästiin, mutta laukaukset ja ratkaisut olivat kehnoja. Lisäksi hieman enemmän itsekkyyttä kaivattaisiin maalintekopaikkoihin. Otteluista on videot "nauhalla" ja eiköhän niitä tässä jossain välissä kelata ja haukuta toisemme. Kahden voiton jälkeen on mukava odotella seuraavaa turnausta, joka pelataan myös Oulunsalossa. Myös tuomarit onnistuivat meidän peleissä hyvin ja linja piti. Mailaan lyömiset vihellettiin pois ja olkapää kontaktista ei lähtenyt kumpikaan jäähylle tai saanut vaparia. Mukava oli pelata sen vuoksi.

Kiitokset vielä toimihenkilöille avusta, jotta saimme hoidettua turnauksen vastuujoukkueen hommat.

16.3.2008
Kuitataan tähän väliin heti 11. ja 12. ottelu. Ottelut olivat OLS III:sta ja Hirvareita vastaan. Tappiot kummastakin, eikä oikeastaan mitään sanottavaa enää peleistä. Tulokset: Coreballo 5 - Hirvarit 6 ja OLS III 4 - Coreballo 2.

Kauden viimeinen turnaus pelattiin Sievissä ja otteluihin lähdettiin uusilla ketjukoostumuksilla. Pakistosta on siirretty miehiä hyökkäämään ja hyökkääjiä pakeiksi. Ensimmäinen peli oli Raapo SBT II:sta vastaan. Peli alkoi mahdollisimman kehnosti - Raapo siirtyi johtoon jo 10 sekunnin pelin jälkeen ja ennen kuin ottelua oli pelattu kahta täyttä peliminuuttia johti Raapo jo 3-0. Peli oli melko avointa ja ainakin allekirjoittanut viihtyi kentällä mukavasti. Raapon vahvasta- tai meidän heikosta alusta ei kuitenkaan säikähdetty vaan nousimme peliin mukaan vielä. Hyvän kuntopohjan ansioista jaksoimmme pelata kokopelin ja täydet 45-minuuttia, joten lopussa nousimme takaa-ajoasemasta 9-7 voittoon. Turnaus alkoi siis kannaltamme mukavasti.
Pelin lopussa vielä valmennusjohto antoi Näsälle luvan haastaa alimpana miehenä. Tietysti Näsä tähän täkyyn tarttui ja pelin jatkuttua haastaminen alkoi. Ensimmäinen harhautus ja se onnistui, matka jatkui. Toisen miehen onnistuneen haaston jälkeen Raapo kovensi otteita. Kolmas ja neljäs haasto pitikin suorittaa yhtäaikaa ja Näsä koitti päästä pakkien välistä. Siihen pysähtyi. Pienestä jäi kiinni. Maskimieskin oli jo hyvänaikaa siellä ehtinyt katsella Näsän yksilösuoritusta ja jos siitä pisteita annettaisiin, niin antaisin siitä kouluarvosanan 9.

Toisessa pelissä Coreballo sai vastaansa LNM II:n. Peli alkoi kovatempoisena, muttei maaleja nähty ensimmäisessä erässä lainkaan. Pelissä oli hyvä vauhti ja mielestäni peli ei ollut lainkaan "kuuma". Tuomarit vain vihelsivät kuin kuumaa peliä. En tiedä mistä tämä johtuu. Mailaan sai ja kannattikin hakata, mutta kylkeen ei kestänyt juosta. Myöskin vaaralliset ;) "olkapää olkapäätävasten- tilanteet" otettiin heti pois. Tälläistä se joskus on. Peli oli jo menossa LNM II:lle, mutta Coreballo sai tasoitettua pelin reilu minuutti ennen peliajan päättymistä ja tämä jos mikä on harvinaista herkkua tälle kaudelle.

Kaikenkaikkiaan varsin mukava päätösturnaus kaudelle. Ei tullut nousua, mutta myöskään pudottu 6-Divariin(Kai ne sellaisen ois meidän tiputtua perustaneet).

3.2.2008
Yhdeksäs ja Kymmenes ottelu olivat coreballon pistesarakkeen kannalta turhia matseja. Pisteportti ei karttunut ollenkaan. Ensimmäisessä ottelussa Coreballo kohtasi HaHen, jota vastaan peli oli kenttätapahtumiltaan melko tasainen. HaHe oli kuitenkin terävempi maalipaikoissa ja otti voiton.

Päivän toisessa ottelussa Coreballo kohtasi RePi:n, jolta otettiin taas turpaan. Peliä ennen sovittiin, että ei aleta häsläämään, jos kävisi niin, että vastustaja saisi avausmaalin. Noh vastustaja teki avausmaalin ja meillä alko häsläys. Kukaan ei pitänyt enää kiinni sovituista kuvioista(onko niitä?) ja muutamaan otteeseen tavattiinkin pakki hyökkäyksen kärkenä sekä maskimiehenä. Viimeiseen erään laitettiin puolustaja hyökkäämään ja tulostakin alkoi tulla. Pete iski puhtaan hattutempun, mutta sekään ei riittänyt meitä nostamaan peliin mukaan. Jälkimmäisessä pelissä oltiin liikkeessä huonompia ja se näkyi tulostaululla. Kakea lainatakseni:"En ois uskonut, että se ehtii sinne". Vastustajan lyötyä pallo takatolpalta tyhjiin.. Jos Kake sua ei saa lainata, niin ilmoitteles :)

Ja taasen on tuloset vähän epävarmalla muistipohjalla, joten lisätään ne jahka ollaan varmoja. Paras arvaus ois: HaHe 5 - Coba 3 ja Coba 3 - RePi 6, noh nämä tarkentunee..

16.1.2008
Coreballo - OLK 5-2.

Repi - Coreballo 7-2.

Keskustelufoorumi ja linkki sinne lisätty. Keskusteluun

14.1.2008
Sarjan seitsemännessä ja kahdeksannessa ottelussa Haukiputaalla Coreballo otti "totutusti" voiton ja tappion. Ensimmäisessä ottelussa Coreballo voitti OLK 5-2. Peli alkoi Coreballon kannalta huonosti ja vastustaja pääsi 0-1 johtoon. Tämän jälkeen ryhdistäydyimme ja teimme 5 maalia perätysten. Selät suoristuivat ja vastustaja pääsi vielä peliin mukaan. Loppunumerot 5-2 ovat mielestäni kuitenkin ansaitut ja vastustajalla ei montaa maalipaikkaa pelissä ollut.

Päivän toisessa ottelussa Coreballo kohtasi RePi:n, miltä turpaan tulikin sitten 7-2. Koska kirjoittaja saa vaikka selitellä, niin rehellisyyden nimissä totean ettei vastustajalla ollut juurikaan enempää maalipaikkoja. Coreballo otti rohkeasti maalivahdin pois jo kolmannen erän toisella kolmanneksella ja haki ilman maalivahtia kavennusta, mutta vastustaja löi lähes välittömästi pallon omalta alueelta Coreballo-maaliin. Maalivahti vaihtopenkillä oli voimaton tilanteessa. Kirjoittajan, jonka henkilöllisyys pysyköön salassa, johtopäätökset pelistä ovat, että maalinteko tuottaa liikaa vaikeuksia ja laadukkaita laukauksia tulee aivan liian vähän.

Paremmat raportit pelistä tulevat jahka saan käsiini enemmän materiaalia(ottelupöytäkirjan ja lisämuistia eli toisen ylläpitäjän muistikuvat peleistä). Kuvia on myös tarkoitus lisätä, jos kehtaamme. Otteluraportit eivät kuitenkaan tule olemaan pääsivulla uutisissa vaan, ainoastaan tiivistelmä ja linkin kautta saa sitten auki tarkemmat kuvaukset otteluista, jos niistä on jotain kerrottavaa.. Muuten kirjoitellaan asian vierestä niin kuin nyt :)

7.1.2008
Sarjaa on keretty jo pelata kuusi ottelua eikä Coreballon otteet ole kovin hyviä olleet. Maalinteko on totuttuun tyyliin tuottanut vaikeuksia. Viime kaudella Haapean Vesa vastasi suurelta osin maalitehtailusta, mutta hänen siirryttyä palloilemaan korkeammelle sarjatasolle, ei joukkueesta ole löytynyt pelaajaa astumaan hänen salikenkiin.

Ensi viikonlopun otteluista on voitot pystyttävä kaapimaan molemmista peleistä.

2.1.2008
Pelaajakortteja päivitetty, niitä voi selailla otteluraportteja odotellessa...

20.12.2007
Sivusto siirretty kapsin palvelimelle ja suoritettu päivityksiä...